Kacang Panjang Masak Lada Putih Campur Buntut Ayam Simple Tapi Sedap


Kacang Panjang Masak Lada Putih Campur Buntut Ayam Simple Tapi Sedap

Bahan-bahan
- Kacang Panjang
- Buntut Ayam
- Lada Putih
- Bawang merah ( 1 biji )
- Bawang Putih ( 2 biji )
- Halia ( 2 hiris kecil )
- Cili Hijau ( 2 batang )
- Serbuk kunyit
- Garam,Gula,Ajinomoto ( penambah perisa )

Panaskan Minyak dan gorengkan buntut ayam terlebih dahulu.
Asingkan setelah buntut ayam selesai di goreng.
Panaskan minyak,tumiskan bawang merah dan putih,sertakan sekali lada putih dan cili hijau..
sebatikan tumisan tersebut.
Masukkan Kacang Panjang ke dalam tumisan dan sebatikan.
Kemudian masukkan buntut ayam yang telah di goreng tadi ke dalam tumisan.
Tambahkan sedikit air
Masukkan penambah perisa seperti garam,gula dan ajinomoto secukup rasa yang sesuai.
Tambahkan sedikit serbuk kunyit ( untuk mencantikkan masakan )
Sebatikan sekitar 5-10minit
Setelah selesai Masakan tersebut bolehlah di hidangkan..selamat mencuba

Jangan Lupa Follow Youtube channel Well Masak Simple di Sini

0 comments: